Curbstone: eindeloos genieten van uw sportwagen

PASSIE VOOR SPORTAUTO’S

Bijna 10 jaar geleden schafte ondernemer Patrick Van Glabeke zijn eerste sportwagen aan. De ervaring van met deze Ferrari op een Italiaans circuit te rijden, deed een nieuwe passie ontwaken. “Enkel op circuits krijg je de kans om op een veilige en verantwoorde manier de prestaties en het weggedrag van je sportauto ten volle te waarderen”, stelt Van Glabeke. “Daarbij zijn er op circuits geen snelheidsbeperkingen en word je door je circuitervaring ook een betere en veilige chauffeur op de openbare weg.”

Sindsdien ging Van Glabeke steeds vaker op circuits rijden. Het viel hem echter op dat de juiste omkadering afwezig was. “Vaak waren er veel te veel deelnemers op zo’n circuitdagen en ontbrak het ook aan goede catering, technische assistentie, …”. Het idee dat het beter kon, bleef hem achtervolgen en zo zette hij de stap om met zijn project Curbstone te starten en zelf track days te organiseren op wereldvermaarde F1 en GT Racing circuits in Europa.

 

RIJKGEVULDE KALENDER

Met jaarlijks 18 Track and Test Days van april tot en met oktober is de kalender van Curbstone rijkgevuld. De organisatie van deze circuitdagen is meer dan een dagtaak voor Van Glabeke. “De eerste 7 jaar heb ik Curbstone alleen gerund, wat niet vanzelfsprekend was. Ik reed zelfs niet meer mee tijdens de circuitdagen, omdat er constant dingen in mijn hoofd spookten die nog gedaan moesten worden. Daarom heb ik sinds eind 2015 de Curbstone-activiteiten ondergebracht in een joint venture met SRO Motorsports Group – de grootste race-organisator ter wereld – en RACB – Royal Automobile Club Belgium. Sindsdien zijn er twee vaste medewerkers in dienst die instaan voor de organisatie van onze events.”

GENTLEMEN DRIVERS

Curbstone-events zijn vooral voor gentlemen en ladies drivers een vaste waarde. “Velen starten doordat ze hun sportauto op het circuit tot zijn volle recht willen laten komen. Daarnaast vallen ze vaak voor de sfeer van zo’n circuitdagen. Wanneer deze dames en heren de smaak echt te pakken hebben, gaan sommigen een stap verder en schaffen ze zich een echte raceauto aan, puur voor circuitgebruik.”

Naast de gentlemen drivers maken ook professionele raceteams en constructeurs graag gebruik van de mogelijkheden die Curbstone biedt. “Op onze Track and Test Days kunnen ze bijvoorbeeld in alle rust en discretie werken aan een nieuwe set-up van hun auto’s of preproductiemodellen testen.”

COMFORT EN VEILIGHEID VOOROP

 Bij Curbstone zijn optimaal comfort en maximale veiligheid prioriteit nummer 1. Van Glabeke: “Niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Het aantal deelnemers aan de Track and Test Days is bewust beperkt tot 45 straatauto’s voor de sessies GT-Sport en 25 raceauto’s voor de sessies GT-Race. Zo krijgen onze gentlemen drivers niet alleen de nodige ruimte om optimaal te genieten van hun rondes op het circuit, maar het is ook veiliger, omdat auto’s met een gelijk prestatieniveau in dezelfde sessies rijden. Daarbij staan hulpdiensten zoals marshalls, brandweer, sleepwagen en een medisch team continu paraat tijdens de Curbstone-events. Bovendien is technische assistentie in de prijs van de Track and Test Days inbegrepen. Het idee dat u met een versleten bandenset naar huis moet na een dag rijden op het circuit, mag u vergeten. U kunt ter plaatse gewoon een nieuwe bandenset laten monteren. Hoewel dit een zeldzaamheid is in de wereld van het circuitrijden, bieden wij ook deze service aan onze deelnemers aan.”

PROFESSIONELE INSTRUCTEURS

Tijdens de circuitdagen komen er rijders van diverse niveaus aan de start: 10% van de deelnemers zijn beginners en 10% zijn zeer ervaren. De overgrote meerderheid zit daar ergens tussenin. Daarom voorziet Curbstone op elke circuitdag een team van gerenommeerde nationale en internationale piloten uit ’s werelds bekendste kampioenschappen. Deze professionele instructeurs kunnen worden ingehuurd om op een veilige manier de rijvaardigheden aan te scherpen.

 

NOG MEER MOGELIJKHEDEN

Naast de Track and Test Days biedt Curbstone ook de mogelijkheid tot teambuilding en incentive events waarbij bedrijven hun werknemers of klanten een onvergetelijke dag op het circuit kunnen bezorgen. “Bij deze Pilot Drive events zorgen we voor de wagens, een piloot/instructeurverzekering, hotelaccommodatie, hospitality, transport, ... Verder is alles mogelijk! Wij verzorgen deze high-end incentive formules van A tot Z zoals je van Curbstone mag verwachten.”

DISCRETIE VERZEKERD

Naast veiligheid staat discretie zeer hoog op het prioriteitenlijstje van Patrick Van Glabeke. “Bij Curbstone is het eerst en vooral de bedoeling dat de deelnemers op een ontspannen manier genieten van het rijden, zonder door de buitenwereld te worden gestoord. Autospotters, camera’s en dergelijke worden dan ook van de Track and Test Days geweerd. Iets wat ons binnen- en buitenlandse cliënteel heel erg weet te waarderen. Deze ongedwongen sfeer met enkel gelijkgezinden zorgt er trouwens ook voor dat iedereen zeer toegankelijk is, wat vriendschappelijk en zakelijk netwerken bevordert. Niemand komt naar de Curbstone-events met de intentie om zaken te doen, maar onvermijdelijk worden er toch interessante contacten gelegd.”