Pittige anekdotes over België

Pittige anekdotes over België

Brussel: de wieg van de Amerikaanse actrice Audrey Hepburn

Wist u dat Audrey Hepburn in Brussel geboren is? Op 4 mei 1929 zag zij het levenslicht in Elsene als Audrey Ruston, dochter van een Nederlandse barones en een Britse bankier. Ze woonde er tot in 1937. Onder haar artiestennaam Hepburn werd ze een internationale ster en ze wordt nog steeds beschouwd als één van de grootste actrices van de 20ste eeuw. Voor haar rol in Roman Holiday (1954) werd ze bekroond met een Oscar, een Golden Globe en een British Academy Award. In 2019 organiseerde haar zoon in Brussel een tentoonstelling die volledig aan haar gewijd was.

Het geheim van de Belgische frieten

Waarom zijn Belgische frieten de beste? Het geheim schuilt in het feit dat ze twee maal gebakken worden, waardoor ze krokant zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De aardappelen worden een eerste maal gebakken in rundsvet op 160° C. Na 5 minuten worden de frieten uit de olie gehaald en laat men ze 30 minuten rusten. Nadien worden ze opnieuw gedurende ongeveer 1 minuut gebakken, deze keer op 180° C, tot ze goudgeel en lekker krokant zijn. Ze worden geserveerd in een puntzak, met een vleugje zout en een portie mayonaise. Smakelijk!

Eén van de grondleggers van het internet

De Belgische ingenieur en informaticus Robert Cailliau wordt beschouwd als één van de grondleggers van het moderne internet, samen met zijn bekende collega Tim Berners-Lee. In 1990 werkten deze twee ingenieurs van de CERN in Genève aan een netwerk om documenten te delen door een combinatie van internet en hyperlinks. Terwijl Berners-Lee de laatste hand legde aan de code die later het World Wide Web zou worden, droeg Cailliau bij aan de specificatie van verschillende protocols zoals het befaamde html, http, url, enz.

Photo by fotografierende on Unsplash