De Puilaetco Mobility Experience

De Puilaetco Mobility Experience

Een maand van mobiliteit en welzijn

Gedurende de hele maand september organiseerde onze private bank Puilaetco de Puilaetco Mobility Experience, een initiatief om multimodale mobiliteit te promoten en onze medewerkers bewust te maken van de voordelen van een actievere aanpak van hun dagelijks werk.

Een goed gevuld programma om mobiliteit en welzijn te bevorderen
Het doel van dit evenement was duidelijk: mobiliteit in al haar vormen aanmoedigen. Maar dat niet alleen! We wilden onze medewerkers ook bewust maken van de risico's die verbonden zijn aan een zittende levensstijl, in het bijzonder door de nadruk te leggen op het belang van regelmatige pauzes, het variëren van werkhouding en het aannemen van gezonde levensgewoonten op het gebied van verplaatsingen, voeding, hydratatie en slaap. 

Het programma omvatte:
✔️ Lezingen-debatten onder leiding van externe deskundigen, die waardevolle inzichten gaven over het belang van een actieve levensstijl.
✔️ Actieve sessies in en rond het kantoor, waarbij onze medewerkers werden uitgenodigd om verschillende vormen van mobiliteit, welzijn, concentratie, enz. uit te proberen.
✔️ Een uitzonderlijke namiddag om Brussel te (her)ontdekken via een cultureel oriëntatiespel dat afgesloten werd op een ongebruikelijke locatie voor een gezellig moment.


Een collectief succes

Niet minder dan 50 medewerkers namen vol enthousiasme en inzet deel aan deze ervaring. Dit evenement was ook een uitstekende gelegenheid om de teamgeest te versterken rond een thema dat essentieel is voor ons dagelijks welzijn.


 We willen Ludivine Pilate en Candice Schoemans van harte bedanken voor hun actieve deelname als Mobiliteitsambassadeurs om van dit evenement een success te maken. Ook hartelijk bedankt aan Catherine Lallemand en Cedric Knockaert voor hun expertise en passie voor mobiliteit. En dank u wel aan Valérie LEFEBVRE, Zina El Kacemi en Mathieu BONTE voor het vlotte verloop van het evenement 2024.

De Puilaetco Mobility Experience is een keerpunt in de manier waarop we mobiliteit binnen onze bank benaderen. We hopen dat deze momenten van uitwisseling en experimenteren onze werknemers zullen blijven inspireren om meer dynamische gewoonten aan te nemen, zowel op het werk als in hun dagelijks leven.