Next Generation Academy

Vandaag is er in feite niet veel veranderd. De bekommernis van de ouders blijft de toekomst van hun kinderen. Anderzijds is het geen taboe meer om geldzaken met zijn kinderen te bespreken, om hen te betrekken bij het familievermogen, ongeacht of het om roerende activa, vastgoed of kunst gaat.

Het spaarboekje bevat geen zegels meer en heeft het gezelschap gekregen van tal van andere beleggingsinstrumenten. Volatiliteit, ratio, benchmark, absolute return en andere technische termen verstoren de rust van de goede huisvaders. Zij hebben de wens geuit om de jonge generatie op te leiden, want studies tonen aan dat 80% van de families hun vermogen ziet dalen bij de derde generatie.

Om die reden hebben wij de Next Generation Academy gecreëerd: een cyclus van 5 academische sessies die Puilatco Dewaay ontwikkeld heeft om de nieuwe generatie toe te laten een uitstekend inzicht te verwerven in de onmisbare technieken voor een goed vermogensbeheer.

Thema-avonden in kleine groepen van deelnemers tussen 25 en 35 jaar, met interesse voor de macro-economie, de beursfundamenten, nuttige middelen om een portefeuille te structureren, maar die eveneens meer willen vernemen over de juiste keuze inzake huwelijkscontracten of de manieren om fiscale valkuilen inzake successierechten te vermijden.  

Al deze onderwerpen worden door onze specialisten behandeld, i.e. een gelegenheid voor onze sprekers en deelnemers om van gedachten te wisselen en de financiële wereld op een begrijpelijke manier te doorgronden.

Elke maand vindt er één sessie over een bepaald thema plaats. Dit programma is in september van start gegaan in Brussel en zal binnenkort in Vlaanderen en Wallonië worden gelanceerd.

Ouders en grootouders kunnen op hun twee oren slapen, want de nieuwe generatie neemt enthousiast deel aan de Next Generation Academy van Puilaetco Dewaay.