Ondanks de tegenslagen zal de technologiesector de economische wereld nog domineren

De beleggers vrezen voor de invoering van een meer draconische regelgeving inzake gegevensbescherming die het economische reclamemodel van deze webreuzen zou kapotmaken.
Kortom, Wall Street ontdekt zijn afhankelijkheid van de technologiewaarden.
Maar hoewel de 5 Amerikaanse reuzen van de technologiesector, de veelbesproken GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon en Microsoft) 384 miljard dollar van hun beurskapitalisatie in rook zagen opgaan, blijven ze ondanks alles onontkoombaar.

De GAFAM wegen nog meer dan 3.400 miljard dollar! Dat is het equivalent van het bbp van Duitsland en 3 keer de kapitalisatie van de 40 grootste waarden van de beurs van Parijs. Voegt men het Chinese Tencent hieraan toe, dan stelt men vast dat 6 van de eerste 10 plaatsen van het klassement van de grootste beurskapitalisaties ter wereld worden ingenomen door technologiewaarden.

Met Samsung en Intel erbij staan er 8 technologiewaarden in de top 20. Wat bewijst dit klassement dat door de economische pers werd opgesteld? De technologiewaarden schommelen, maar het zou verkeerd zijn om ze te negeren of al te snel te begraven.