De Europese aandelen zijn niet in trek bij de internationale beleggers. Wat zou hen van gedachten kunnen doen veranderen?

Zijn fundamenten? Dat is de vertraging van de economische groei in de eurozone. Hoewel de Europese bedrijfswinsten gestegen zijn, gebeurde dit minder snel dan in de Verenigde Staten. De Amerikaanse bedrijven konden uiteraard profiteren van de fiscale stimulans van Donald Trump, maar ondertussen is het verschil voelbaar voor de beleggers.

Bovendien verwacht Peter Oppenheimer een winstgroei van slechts 4% voor de Europese aandelen voor 2019. Om die reden blijft het enthousiasme van de internationale beleggers volgens hem matig.

De onzekerheden hebben vooral betrekking op de verkiezingen voor het Europees parlement. De intrede van populistische bewegingen in het parlement in Straatsburg zou de Europese hervormingen kunnen blokkeren.

Een andere onzekerheid: wie gaat Mario Draghi opvolgen aan het hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB)?

Maar ondanks deze minpunten sluit de strateeg van Goldman Sachs een positieve verrassing niet uit als er een herstel komt van de wereldgroei en meer bepaald van de Chinese groei.