5 redenen die een stijging van de S&P 500 rechtvaardigen

Hieronder geven we enkele pistes die worden aangehaald door de meest optimistische beleggers van de Amerikaanse beurs.

  1. De winsten van de Amerikaanse bedrijven zijn solide. De tweedekwartaalresultaten beantwoordden aan de verwachtingen en die van het 3de en 4de kwartaal, waarvan verwacht wordt dat ze een minder sterke groei zullen optekenen, zouden de beleggers eveneens moeten bevallen. Volgens Thomson Reuters bedraagt de verwachte winstgroei voor het 3de kwartaal +22,7%. Dat is net iets minder dan die voor het 2de kwartaal. De verwachte winstgroei voor het 4de kwartaal ligt rond 20,6%. Niet slecht dus.
  2. De impact van de douanerechten op de import lijkt momenteel nog beperkt. De meeste CEO’s van beursgenoteerde bedrijven zien momenteel geen of weinig impact op hun resultatenrekeningen.
  3. De aandeleninkopen hebben momenteel de wind in de zeilen. De bank Goldman Sachs meent zelfs dat ze het recordbedrag van 1000 miljard dollar in 2018 zullen overtreffen. Hierdoor wordt de koers van de S&P 500 ook ondersteund.
  4. Op dit moment zien we een sectorrotatie op de markt. De beheerders houden hightechaandelen in portefeuille, maar lijken zich iets meer te interesseren voor aandelen uit de gezondheids- en de banksector, om er maar twee te noemen. Kortom, deze sectorale aankopen zouden de koers ondersteunen.
  5. De groei van het bbp (4,1%) in de Verenigde Staten lijkt aan te tonen dat de Amerikaanse economie nog niet buiten adem is.

Aarzel niet om dit met uw private banker te bespreken, wetende dat een redenering steeds voorlopig is en kan worden beïnvloed door de actualiteit.