Werken in duo combineert de expertise van twee profielen

Werken in duo combineert de expertise van twee profielen

Maureen Sablain en Andreas Bouckaert zijn allebei client advisors.
Sinds meer dan een jaar werken ze in duo om hun cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn.
Ze profiteren van elkaars professionele ervaring.

Maureen en Andreas, als client advisors werken jullie nu al meer dan een jaar in duo. Kunnen jullie ons dit concept uitleggen?
Maureen Sablain: "In onze sector zijn tandemwerkconcepten meestal gebaseerd op het hunters/farmers-model, waarbij het vooral gaat om prospectie en het ontwikkelen van een nieuw netwerk van contacten. In ons geval slaat de tandemwerking meer op het combineren van de expertise van twee profielen, inspelend op de complementariteit tussen junior en senior, om de vertrouwensrelatie met onze bestaande cliënten te versterken. Dat is totaal anders."

Wat is de meerwaarde ervan?
Andreas Bouckaert: "We ondersteunen elkaar door onze eigen expertise te benutten. Ik ben bijvoorbeeld erg vertrouwd met de wereld van kredieten en belastingen. Voor mij is het gemakkelijk om dergelijke dossiers op mij te nemen, zodat Maureen zich volledig kan wijden aan het beheer van de relatie met de cliënt."

Maureen Sablain: "Door in duo te werken, kunnen we ook de taken verdelen die gepaard gaan met het beheer van zeer complexe dossiers. Ik denk bijvoorbeeld aan de vermogensoverdracht bij een gezin met meerdere kinderen."

Wat hebben jullie van mekaar geleerd door samen te werken?
Andreas Bouckaert: "Maureen kan putten uit haar internationale ervaring. Ze kent de private equity sector heel goed. Ze heeft ook een uitgebreid netwerk van contacten bij notarissen en advocaten."

Maureen Sablain: "Van mijn kant kan ik op Andreas rekenen om me te ondersteunen op digitaal vlak, want hij is veel meer vertrouwd met nieuwe technologieën dan ik. Ik denk in het bijzonder aan het Richer Life Plan, het digitaal platform voor vermogensplanning (ontwikkeld door Abbove) dat Puilaetco aan haar cliënten aanbiedt."

Hebben jullie veranderingen opgemerkt in de verwachtingen van jullie cliënten? Hebben de recente economische crisissen hun gedrag veranderd?
Maureen Sablain"De cliënten zijn op zich niet veel veranderd. Ze willen in de eerste plaats een overzicht van de performances van hun portefeuille. Het is dus belangrijk om een vertrouwensrelatie met hen en hun familie op te bouwen, want in turbulente markten brengt vertrouwen stabiliteit in de relatie.

Andreas Bouckaert: "Het is ook onze rol om duidelijkheid te verschaffen in een tijd waarin de markten en het wettelijke kader steeds complexer worden. Ik zie ook een groeiende interesse in vermogensplanning. De multikanaalbenadering is ook een onderwerp dat de nieuwe generatie aantrekt."

Wat vinden jullie de belangrijkste kwaliteiten van elkaar?
Maureen Sablain: "Andreas is heel pragmatisch. Hij kent zijn dossiers heel goed en is een heel aangename persoon, wat de omgang met cliënten vergemakkelijkt. Hij blijft altijd kalm en is zeer empathisch."

Andreas Bouckaert: "Maureen kan haar internationale expertise goed gebruiken. Ze heeft al veel zeer complexe dossiers behandeld, wat heel nuttig kan zijn als ik met soortgelijke situaties geconfronteerd word. Ook blijft ze erg openstaan voor advies van anderen en voor vragen. Ze is een heel menselijke en toegankelijke collega."

Ziet u een verrijkende carrière ook helemaal zitten?

Solliciteer bij Puilaetco: bekijk onze vacatures