Dicht bij onze cliënten staan draagt bij tot de ontplooiing van onze client advisors

Dicht bij onze cliënten staan draagt bij tot de ontplooiing van onze client advisors

Nabijheid is één van de belangrijkste beloftes van Puilaetco aan haar cliënten. Hoe werkt dat in de praktijk?
Deze aanpak draagt ook bij tot de professionele ontplooiing van onze client advisors.
We spraken met Benoit Bilquin, Senior Manager Private Banking Wallonië.

Benoit, dicht bij haar cliënten staan is één van de sterke engagementen van Puilaetco. Wat betekent dit concreet?
Benoit Bilquin: « Ons team in Wallonië bestrijkt een groot gebied vanuit onze kantoren in Luik en Namen. Dit zou je als een beperking kunnen zien. Maar ik zie het vooral als een kans om de relatie met onze cliënten te versterken. Onze client advisors geven er de voorkeur aan om cliënten thuis te ontmoeten. Het is een manier om kennis te maken met hun omgeving, hun interesses en bekommernissen op het vlak van familie, kunst, duurzaamheid, enz. De verplaatsing tot bij de cliënt wordt geapprecieerd en getuigt van ons engagement om dicht bij onze cliënten te staan. »

Hoe komt deze nabijheid tot uiting in de manier waarop client advisors hun werk organiseren? 
Benoit Bilquin: « client advisors zijn vaak onderweg. Geen enkele dag is hetzelfde. Zo kan een efficiënte werkdag bijvoorbeeld beginnen met thuiswerken om de afspraken van die dag voor te bereiden en eindigen met een bezoek aan kantoor om de zaken op te volgen, dankzij de nauwe contacten die we hebben met onze interne experts: juridische en fiscale specialisten en portefeuillebeheerders. »

Welke kwaliteiten zijn onmisbaar om deel uit te maken van uw team?
Benoit Bilquin: « Ik verwacht van onze client advisors een hoge mate van autonomie: ze moeten in staat zijn om zelfstandig te werken en hun tijd efficiënt te beheren. Efficiëntie is ook één van de vereiste kwaliteiten: iedereen heeft de controle over zijn of haar dag en moet zelf de balans bepalen tussen de tijd die hij/zij besteedt aan afspraken met cliënten en de tijd die hij/zij op kantoor doorbrengt. Er is ook een groot gevoel voor striktheid nodig om de planning en agenda te respecteren die binnen het team worden gedeeld om volledig transparant te zijn. Het is een soort van cirkel van vertrouwen: Puilaetco heeft vertrouwen in de client advisors om hun dagelijks werk te organiseren. In ruil daarvoor nemen ze hun verantwoordelijkheid voor hun taken en engageren ze zich om het beste evenwicht te vinden tussen werken op kantoor, thuis en op verplaatsing om hun doelstellingen te bereiken. »

Hoe gebeuren de uitwisselingen tussen collega's in deze context van autonomie?
Benoit Bilquin: « Regelmatig op kantoor zijn is essentieel om de interactie tussen collega's te vergroten. Uitwisselingen vinden op een spontane manier plaats, omdat wij in landschapskantoren werken. Ik blijf ervan overtuigd dat de expertise van client advisors wordt opgebouwd door het delen van kennis en ervaring. We houden ook regelmatig teamvergaderingen om meer technische zaken en regelgevende aspecten te bespreken. »

Heeft menselijk contact nog zin in een steeds meer digitale wereld?
Benoit Bilquin: « Ik zou nog verder willen gaan: cliënten hebben meer dan ooit behoefte aan een versterking van de relatie en waarderen het als we contact met hen opnemen. We zien het elke dag: de overmatige digitalisering in veel sectoren heeft soms geleid tot een verlies van de menselijke maat. Bij ons staat de menselijke relatie centraal. Het is onze belofte om een verrijkend leven op te bouwen met onze cliënten en niets blijkt meer verrijkend dan het menselijk contact zelf. Deze belofte geldt ook voor onze client advisors: het contact met de cliënten, maar ook met de verschillende experts binnen de bank geeft enorm veel voldoening en draagt bij tot een dynamische en verrijkende carrière. »

Over verrijkende carrière gesproken, het begrip opwaartse spiraal staat centraal in uw managementbenadering. Kunt u dat even uitleggen?
Benoit Bilquin: « Het is heel eenvoudig: als men tevreden is in zijn werkomgeving, gaat men meer ontspannen naar huis. Dit betekent dat men quality time kan doorbrengen met zijn gezin of ten volle kan genieten van zijn vrije tijd. Resultaat: men voelt zich ook beter in zijn privéleven, waardoor men de volgende dag weer gemotiveerd aan het werk gaat. »

Volgens mij is er niets belangrijkers dan het evenwicht tussen professionele en persoonlijke ontplooiing, aangezien ze elkaar verrijken.  

Ziet u een verrijkende carrière ook helemaal zitten?

Solliciteer bij Puilaetco: bekijk onze vacatures