Passie staat centraal in al onze cliëntenrelaties

Passie staat centraal in al onze cliëntenrelaties

Het begrip passie staat centraal in de diensten die Puilaetco aan haar cliënten aanbiedt.
Kunstwerken en verzamelobjecten zijn vaak een belangrijk aspect van vermogensbeheer.
Kurt Van Den Bossche, lid van het Country Management Committee van Puilaetco, legt uit.

Hoe integreert Puilaetco de passies van haar cliënten in haar benadering?
Kurt Van Den Bossche: "Passies zijn voor ons een centraal element in de gepersonaliseerde benadering die Puilaetco haar cliënten biedt. Rekening houden met de passies van onze cliënten maakt deel uit van ons streven om samen een verrijkend leven op te bouwen en stelt ons in staat om hun wereld beter te begrijpen. Dit uit zich op verschillende manieren: in onze communicatie, in ons aanbod van producten en diensten op maat, in het delen van onze expertise, in onze evenementen en netwerkmogelijkheden en in ons maatschappelijk engagement."

Wat kan Puilaetco verzamelaars bieden dat ze elders niet vinden?
Kurt Van Den Bossche: "Als ik kunstverzamelingen als voorbeeld neem, dan bieden wij een unieke waaier van diensten. Als private bank voor een vermogend publiek begrijpen wij de waarde - en dan heb ik het niet alleen over de financiële waarde - van kunstwerken of verzamelobjecten." 

Dankzij onze expertise kunnen we cliënten adviseren over het beheer van hun collectie, van aankoop tot verkoop en verzekering. 

"Daarnaast onderhouden onze teams nauwe relaties met kunsthandelaars, veilinghuizen en andere belangrijke spelers in de kunstwereld. Hierdoor kunnen we onze cliënten toegang bieden tot exclusieve kunstwerken, zeldzame verzamelobjecten en unieke investeringsmogelijkheden. Onze adviseurs kunnen onze cliënten ook in contact brengen met andere gepassioneerde verzamelaars, wat waardevolle netwerkmogelijkheden biedt."

Kan het beheer van een collectie worden opgenomen in een bredere vermogensbeheersbenadering?
Kurt Van Den Bossche: "Zeker. Puilaetco biedt een ruime waaier van financiële diensten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van verzamelaars. Naast de traditionele private banking-diensten, zoals vermogensbeheer en beleggingsadvies, bieden we ook financieringsoplossingen voor de aankoop van kunstwerken, leningen en vermogensstructurering voor verzamelobjecten. Dit is een complexe materie die een zeer hoog niveau van expertise en maatwerk vereist."

Hoe kunnen de teams van Puilaetco de ontwikkelingen op de kunst- en verzamelmarkten bijhouden?
Kurt Van Den Bossche: "Onze adviseurs nemen regelmatig deel aan beurzen, tentoonstellingen en andere evenementen voor verzamelaars. Deze evenementen trekken vaak een gepassioneerd publiek aan dat op zoek is naar de zeldzame parel. De fysieke aanwezigheid van onze adviseurs is uiterst belangrijk om de passies van onze cliënten te begrijpen. We proberen ook een netwerk op te bouwen en te onderhouden met andere verzamelaars, handelaars, galerijen, enz. We zijn lid van heel wat verenigingen en nemen deel aan talrijke evenementen die in dit kader worden georganiseerd."

Stoppen de passies van cliënten bij kunstwerken en verzamelobjecten?
Kurt Van Den Bossche: "Helemaal niet. Het begrip passie staat centraal in al onze cliëntenrelaties. We hebben het nu over kunst gehad, maar het kan ook over sport of oldtimers gaan. Onze adviseurs moeten in staat zijn om de passies van onze cliënten te identificeren en hen een gepersonaliseerd antwoord te geven. Klimaatkwesties kunnen bijvoorbeeld ook worden weerspiegeld in de persoonlijke engagementen van onze cliënten: we kunnen hieraan tegemoetkomen met een zeer divers aanbod van duurzame beleggingsproducten. Hetzelfde geldt voor ondernemers. Hun passie is hun bedrijf. Het is aan ons om hen de ideale ondersteuning te bieden, zodat ze ten volle van hun passie kunnen genieten!"

Ziet u een verrijkende carrière ook helemaal zitten?

Solliciteer bij Puilaetco: bekijk onze vacatures