De Bundesbank verliest de risico’s niet uit het oog met betrekking tot de impact van de lage rente op de financiële stabiliteit

« Vanuit technisch oogpunt zie ik geen grote obstakels voor een terugkeer naar het normale monetaire beleid. Maar sinds het begin van het programma heb ik gewaarschuwd voor het risico waarmee we op een gegeven moment geconfronteerd zouden worden, meer bepaald met betrekking tot het feit dat de financiële markten en de Openbare Schatkisten misschien gewend zouden geraken aan de historisch lage rente. We mogen de risico’s niet uit het oog verliezen die deze fase van uitzonderlijke monetaire versoepeling met zich meebrengt voor de financiële stabiliteit ».

Op de vraag of hij zich binnen twee jaar kandidaat gaat stellen om Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), op te volgen, antwoordde Jens Weidmann: « Neen, ik voer geen campagne, ik ben een centrale bankier, geen politicius. Ik ben zeer blij om aan het hoofd van de Bundesbank te staan. Het is veel te vroeg om het over de opvolging van Mario Draghi te hebben ».