KBL ebp wordt Quintet

Luxemburg, 16 januari 2020: KBL European Private Bankers, opgericht in 1949 in Luxemburg en gevestigd in vijftig Europese steden, heet voortaan Quintet.

De nieuwe naam en huisstijl van de groep, die vandaag bekendgemaakt zijn, worden ingevoerd op een moment dat de groep veel investeert om haar groeipotentieel verder te benutten. Onder meer door de uitbreiding van haar dienstenaanbod en het vergroten van haar internationale reikwijdte.

De pan-Europese private banking-groep is in haar geheel omgedoopt tot Quintet Private Bank. KBL Luxembourg, de private bank in het Groothertogdom, heet voortaan Quintet Luxembourg en KBL España wordt Quintet España.

De dochterbedrijven van de groep, van oudsher stevig verankerd in andere markten, blijven actief onder hun huidige merknamen, maar krijgen tevens de vermelding “a Quintet private bank”. De betrokken merken zijn Brown Shipley (VK), InsingerGilissen (Nederland), Merck Finck (Duitsland) en Puilaetco (België en Luxemburg).

Overal waar Quintet actief is, zullen alle merken een gemeenschappelijke huisstijl krijgen die wordt gekenmerkt door vijf onderling met elkaar verbonden ringen. Geïnspireerd door de universele kracht van muziek en om de partnershipbenadering van de groep te benadrukken, symboliseert de naam Quintet de vijf zintuigen en de vijf vingers aan een hand, waarbij het vrouwelijke cijfer twee en het mannelijke cijfer drie worden gecombineerd en alle mensen vertegenwoordigen.

“Onze nieuwe naam staat voor wie we zijn als bedrijf en hoe we waarde bieden”, aldus Jakob Stott, CEO, Wealth Management. “Net als een muziekgezelschap brengen we diverse standpunten en verschillende perspectieven samen, zodat we aan de behoeften van onze cliënten kunnen voldoen en hun vertrouwen verdienen door altijd dat te doen wat voor hen het beste is.”

“Quintet is een private bank voor mensen die vanuit een ander perspectief naar de wereld kijken, die een partner zoeken zoals wij, die zich volledig inzet om hun vermogen te beschermen en te doen groeien alsof het zijn eigen vermogen is”, vertelt hij. “Door flexibiliteit en veiligheid te combineren, richten we ons op datgene wat het belangrijkst is voor de personen en families die we bedienen, zodat zij kunnen investeren in een verrijkend leven, ongeacht hoe zij dit zien.”

- einde -

Over Quintet Private Bank:

Quintet Private Bank (Europe) S.A. werd in 1949 opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg en is met 2.000 werknemers actief in 50 Europese steden. Quintet is een algemeen erkende, toonaangevende private bank die haar diensten aanbiedt aan vermogende particulieren en hun families, alsook aan institutionele en professionele cliënten, waaronder family offices, stichtingen en externe vermogensbeheerders.

Quintet is actief onder de volgende merknamen:

Alle informatie vindt u op: www.quintet.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nicholas Nesson
Group Head of Corporate Communications
Quintet Private Bank
43, boulevard Royal
L-2955 Luxembourg
+352 4797 2065
nicholas.nesson@quintet.com