Stijgende indexen en sombere beleggers

34% van de beleggers meent dat de S&P 500 zijn hoogtepunt reeds bereikt heeft, terwijl dit nauwelijks een jaar geleden maar 11% was. Het beste bewijs van deze bezorgdheid is de aandelenspreiding in de portefeuilles die zich op haar laagste punt bevindt sinds september 2016.

46% van de ondervraagden (enquête van Bank of America Merrill Lynch) verwacht een vertraging van de wereldeconomie binnen het jaar.

De internationale beleggers maken zich vooral zorgen over Europa, omwille van de situatie in Italië, de Brexit en de Europese verkiezingen. Voor Europa bevindt de aandelenspreiding zich op haar laagste punt van de voorbije 6 jaar.

Maar zoals steeds, is het raadzaam om de meest optimale aandelenspreiding met uw private banker te bespreken, des te meer daar de zaken zeer snel kunnen evolueren.

Het bewijs? Theresa May, de Britse eerste minister, heeft zonet een bocht van 180° gemaakt door voor de eerste keer gewag te maken van de mogelijkheid om de Brexit uit te stellen, terwijl ze dit scenario voorheen altijd verworpen had. Wordt vervolgd.