Independent Brussels: wat waren de hoogtepunten?

  • Anthony Reynolds Gallery presenteerde op de beurs de première van een performancetentoonstelling. Het gaat om een curatorproject dat al lang op stapel stond en nu zijn concrete uitvoering kreeg. De cocktailspecialiste Esther Medina-Cuesta serveerde gratis cocktails in een bar waarin de werken van Lewis Khlar, Lucy Harvey en Thomas Lawson prijkten. Deze performance zette de rijke traditie voort van de radicale gastvrijheid, die het licht zag in de jaren 1970.
  • De in Berlijn opgerichte galerij Supportico Lopez pakte uit met het Archivio Conz, een van de belangrijkste kunstarchieven van onze tijd, gecreëerd door de gekende kunstverzamelaar en -producent Francesco Conz. De galerij presenteerde Edizioni Conz’, een uitgebreide collectie van prints en uitgaven die getuigen van de publicatieactiviteiten van Conz’.
  • Hervé Bize riep een dialoog op tussen divergente stemmen uit de jaren 1980 in Europa en de Verenigde Staten. De dialoog focuste op een schilderij van Jean-Michel Basquiat, dat nooit eerder tentoongesteld werd. De kunstenaar maakte het kunstwerk met als titel ‘Item’ een jaar voor zijn dood in 1987.
  • Een van de hoogtepunten van het live programma was ten slotte de Europese première van een nieuwe performance van Oliver Beer. In een verkenning van de ideeën over het culturele geheugen en de muzikale overdracht omhelsde een zingend koppel elkaar. Daarbij brachten zij een compositie op basis van hun eerste muzikale herinneringen.

Wenst u professioneel advies over de waardering of overdracht van uw kunstvermogen. Of wenst u weldoordacht te investeren in kunst? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze experts maken graag een afspraak met u.