Residentieel vastgoed: de noden van de bewoners op de eerste plaats!

Naar een “sharing community”

Recente innovaties en de bevolkingsevolutie hebben de GVV’s gespecialiseerd in residentieel vastgoed in een richting gestuurd waarbij ze meer en meer diensten gaan aanbieden op maat van hun huurders, in hetzelfde gebouw. Hetzelfde fenomeen zien we trouwens opduiken bij kantoorvastgoed.

Een mooi voorbeeld van deze trend is het project “The Horizon”, ontwikkeld door Home Invest Belgium, een GVV gespecialiseerd in residentieel vastgoed en dan vooral appartementen bestemd voor de huurmarkt. Deze nieuwe generatie residenties past zich aan de steeds meer evoluerende noden van de huurders aan. Zo heeft het bedrijf uiterst functionele appartementen ontwikkeld, die het voorzien heeft van gemeenschappelijke ruimtes die de huurders kunnen huren wanneer ze maar willen, zoals een tuin, een feestzaal of een werkzaal. Er zijn bovendien eveneens à la carte-diensten zoals fietsverhuur, toegang tot een fitnesscenter of beautybehandelingen.

Recente innovaties en de bevolkingsevolutie hebben de GVV’s gespecialiseerd in residentieel vastgoed in een richting gestuurd waarbij ze meer en meer diensten gaan aanbieden op maat van hun huurders, in hetzelfde gebouw.

Een echte thuis op maat van iedere huurder

Rusthuizen en studentenverblijven passen zich ook aan de noden van hun bewoners aan. Aedifica, een GVV gespecialiseerd in gezondheidsvastgoed, legt uit dat rusthuizen bijvoorbeeld meer en meer evolueren in de richting van een soort “campusmodel”. Die residentiële sites bieden een heel palet van verzorgingsdiensten: diensten met de klassieke focus, maar ook met een focus op zorg, revalidatie of rust… Elke bewoner kan zo genieten van een infrastructuur die alle noden dekt.

In de wereld van de studentenkoten heeft Xior, een GVV gespecialiseerd in studentenvastgoed, voordeel gehaald uit de technologische innovaties. Ze heeft één van de grootste platformen voor studentenhuisvesting ontworpen in continentaal Europa. Door deze tool aan te bieden, heeft het bedrijf eveneens zijn operationele beheer kunnen optimaliseren.

Wat betreft de groei-opportuniteiten in het segment van het residentieel vastgoed met focus op vrije tijd en gezondheid en de studentenkamers, is Nederland nog altijd een aantrekkelijke speler. Daar heeft de markt de eerste stappen in de richting van een consolidatie gezet.

 

Onder impuls van Frank Vranken, onze Chief Strategist, beheren onze specialisten actief een vastgoedmandaat dat uitsluitend belegt in Belgisch beursgenoteerd vastgoed. Dat wil zeggen: in aandelen van Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (of GVV’s, voorheen vastgoedbevaks). Hiervoor selecteren onze specialisten de beste GVV’s, op het beste moment, op basis van objectieve criteria en van onze kennis van de markt.

 

Wenst u meer info hebben over deze interessante oplossing die stabiele dividenden, een aantrekkelijke rendement-risicoverhouding op lange termijn en een optimale diversificatie combineert? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze experts maken graag een afspraak met u.