Commercieel vastgoed: hoe anticiperen op het winkelconcept van morgen?

E-commerce en fysieke winkel

De online verkoop heeft een echte omwenteling veroorzaakt qua commercieel beheer. Zelfs als alle professionals in de sector eensgezind zeggen dat de e-commerce een onomkeerbaar fenomeen is dat reële opportuniteiten genereert, moet dit businessmodel nog evolueren en zich aanpassen om op lange termijn rendabel te worden.

Een handelaar die niet aan e-commerce doet, ziet zijn omzet dalen, terwijl een handelaar die wél meedoet, geld verliest.»

Leasinvest, GVV gespecialiseerd in winkels en kantoren

Volgens de GVV (Gereglementeerde Vastgoedvennootschap) Ascensio, die gespecialiseerd is in investeringen in commerciële ruimtes, moet men niet geloven dat de online handel de fysieke winkels gaat doen verdwijnen. Volgens het bedrijf is het essentieel om te focussen op de echte uitdagingen van de sector van het commercieel vastgoed, door zich snel aan te passen aan de vraag van de klant.

Beheer en ligging van de gebouwen

Professionals uit de sector van het commercieel vastgoed zijn dus niet ongerust over het voortbestaan van de fysieke winkels. Kleine of grote winkels, in het stadscentrum of aan de rand … Elk soort verkooppunt zou goede redenen moeten hebben om te kunnen blijven bestaan. Ze herbergen specifieke merken voor hun businessmodel, zoals de GVV QRF City Retail, gespecialiseerd in commercieel vastgoed in stadscentra, en Wereldhave Belgium, GVV gespecialiseerd in handelscentra van gemiddelde grootte, het stellen. Zo vinden we tegenwoordig zelfbouw- en meubelwinkels aan de rand van de steden, terwijl we delicatessenwinkels, kledingboetieks en winkels met verse producten in stads- of winkelcentra vinden.

Tot slot: het ontwikkelen van commerciële gebouwen berust tegenwoordig op een steeds actiever gebouwenbeheer en op het in detail bestuderen van de ligging van winkels. In dat verband beschouwen de ’GVV’s die in commercieel vastgoed gespecialiseerd zijn, landen zoals Luxemburg, met zijn fiscale voordelen, Nederland, met zijn heroplevende markt, maar ook Frankrijk en Spanje, met hun karakteristieke grote handelszones, als interessante groeimarkten.   

 

Onder impuls van Frank Vranken, onze Chief Strategist, beheren onze specialisten actief een vastgoedmandaat dat uitsluitend belegt in Belgisch beursgenoteerd vastgoed. Dat wil zeggen: in aandelen van Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (of GVV’s, voorheen vastgoedbevaks). Hiervoor selecteren onze specialisten de beste GVV’s, op het beste moment, op basis van objectieve criteria en van onze kennis van de markt.

 

Wenst u meer info hebben over deze interessante oplossing die stabiele dividenden, een aantrekkelijke rendement-risicoverhouding op lange termijn en een optimale diversificatie combineert? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze experts maken graag een afspraak met u.