GAAC: een transversaal comité binnen de groep ten dienste van uw portefeuilles

Deze ambitie geven we met onze verschillende entiteiten vorm in het Group Asset Allocation Committee (GAAC). Dit comité verenigt de Chiefs Investment en de Chiefs Strategist van de entiteiten van de groep KBL epb. Deze groep van experts komt bijeen om een gestroomlijnde aanpak uit te tekenen voor onze activaspreidingsstrategie op het niveau van de groep.

Organisatie

Elke week wordt er een teleconferentie gehouden en elke maand vindt in één van  de zetels van de groep KBL epb een fysieke vergadering plaats, waar dieper op alles wordt ingegaan.

Daarnaast zijn er specifieke bijeenkomsten als de actualiteit dat vereist: bij wijzigingen van het monetair beleid, beslissingen van de Fed, … om in te schatten wat de gevolgen zijn voor de activaspreiding van de portefeuilles van onze cliënten. Bij deze beraadslagingen geldt  een  top-down  benadering:   onder-   of overweging van aandelen/obligaties, deviezen, alternatieven.

Binnen elke activaklasse wordt een bepaald thema aangesneden:

We beheren de risico’s voor u

Het GAAC beheert drie soorten portefeuilles: defensief (defensive), evenwichtig (balanced) en dynamisch (aggressive).

Bij de samenstelling van typeportefeuilles let het, in functie van de verschillende profielen, op de concentratie van risico’s op het vlak van deviezen, enz.

Ons beheer steunt op verschillende pijlers

Het GAAC baseert zijn denkoefening op verschillende essentiële pijlers:

Het GAAC bundelt de knowhow van experts ten dienste van de kwaliteit van de cliëntenportefeuilles!