Hoe uw portefeuille beheren in turbulente markten?

Oblogatiefondsen met een korte duratie 

Deze fondsen beleggen in obligaties met een korte looptijd. Dit laat toe om gedeeltelijk te profi teren van de markttendens en minder onderhevig te zijn aan de volatiliteit. Hun rendement op vervaldag is echter minder hoog. Wij raden meerdere fondsen in verschillende marktsegmenten aan.

Het fonds Muzinich Short Duration High Yield belegt in de Amerikaanse markt van de
hoogrentende obligaties, terwijl het fonds Neuberger Berman Short Duration Emerging Market Debt focust op staats- en bedrijfsobligaties van de opkomende markten met korte looptijden. 

Obligatiefondsen "zonder beprking" 

Het doel van deze fondsen bestaat erin om de obligatiemarkt in haar geheel op lange termijn te kloppen. Hiervoor hanteren zij een dynamische spreiding tussen de verschillende obligatiesegmenten, maar ze beogen eveneens waarde te genereren via hun selectie van obligaties.

In deze categorie raden wij drie fondsen aan: Amundi Global Aggregate beschikt over een grote fl exibiliteit in zijn spreiding en heeft hiervan in het verleden weldoordacht gebruikgemaakt om een aantrekkelijke performance te realiseren.

M&G Optimal Income wordt beheerd door Richard Woolnough, die een jarenlange ervaring heeft in obligatiebeheer en die meermaals blijk gegeven heeft van zijn vermogen om goed te functioneren in moeilijke omstandigheden.

Het derde fonds is Templeton Global Total Return, dat op de opkomende landen focust.

Obligatiefondsen met een absoulte performance 

Deze fondsen beschikken over een grote flexibiliteit en streven ernaar om een positieve performance te realiseren over een tijdshorizon van meer dan drie jaar, ongeacht de marktomstandigheden. Ze kunnen dus gebruikmaken van dekkingsstrategieën of een negatieve opinie over sommige segmenten van de obligatiemarkt uitdrukken. Onze voorkeur gaat uit naar twee fondsen: 

Bluebay Investment Grade Absolute Return Bond houdt zich voornamelijk bezig met het opsporen van lange- en kortetermijnbeleggingsopportuniteiten binnen de staats-en bedrijfsobligaties met een « investment grade »-rating. NN Asbolute Return Bond heeft een meer defensief profiel en bouwt op de expertise en de beste ideeën van alle obligatieteams van ING. Rekening houdend met de sterke overtuiging van de beheerders, kunnen de performances van deze fondsen sterk verschillen van jaar tot jaar. Bijgevolg is een goede diversificatie primordiaal.

Aarzel niet om uw private banker te contacteren voor alle bijkomende informatie