Facebook: zijn beurskoers en zijn « I’m sorry »-beleid

Het gevaar van een strengere regelgeving betreffende het gebruik van persoonsgegevens zou uiteraard op het aandeel kunnen wegen. Maar de experts geloven er niet al te sterk in.

Als er een verstrenging van de regelgeving zou komen, zal het immers enkele maanden duren alvorens ze wordt gestemd. En deze regelgeving zal wellicht worden afgezwakt door de doeltreffende lobbying van de GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon en Microsoft).

Ten tweede, weten de Amerikaanse afgevaardigden dat Facebook en de andere leden van de GAFAM bijdragen tot het digitale imperialisme van de Verenigde Staten. Willen ze deze reuzen verzwakken ten voordele van hun Chinese concurrenten die niet gereglementeerd worden?

De theorie die bij de beleggers leeft, is dat de GAFAM, naar het voorbeeld van de banken die « Too Big To Fail » geacht werden, ook worden beschouwd als « te groot om failliet te gaan » of om te worden « ontmanteld » of « gereglementeerd ». Heeft Mark Zuckerberg niet zelf toegegeven dat mensen meer dan 100 miljard keer per dag Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger gebruiken? Deze 3 meest gebruikte apllicaties ter wereld behoren allemaal tot Facebook!