Wat als u in plaats van een populair product een aandeel van zijn moedermaatschappij had gekocht?

Dezelfde berekening voor de iPhone. Toen de eerste iPhone in 2007 op de markt kwam, kostte hij ongeveer 500 dollar. Als men diezelfde som in Apple-aandelen geïnvesteerd had, zou dit een winst opgeleverd hebben van… 1.327%. Anders gezegd, de 500 dollar zou 7.100 dollar geworden zijn.

De website « Simple. Thrifty. Living » heeft eveneens de berekening gemaakt voor Amazon. Destijds (2005) kostte de dienst Amazon Premium 79 dollar (het jaar van de lancering van deze dienst). Als u in plaats van uw keuze om binnen de 24 uur te worden bediend, deze som in Amazon-aandelen belegd had, zou u een meerwaarde van 4.453% gerealiseerd hebben. Kortom, uw 79 dollar zou 3.600 dollar waard zijn!

Om correct te zijn, moet men zich er eveneens van bewust zijn dat de keuze voor een aandeel in plaats van een product geen onfeilbare strategie is. Iemand die in Ford-aandelen belegd zou hebben in plaats van een Ford Focus aan te kopen of iemand die Sony-aandelen gekocht zou hebben in plaats van een Sony Playstation 2, zou volgens deze Amerikaanse website verlies hebben gemaakt.