Opmerkelijke kunstwerken aan de muren van Puilaetco Dewaay Antwerpen

Deze vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht in 2011 en verwelkomt volwassenen van alle leeftijden met een mentale aandoening. Het project organiseert kunstateliers om hun zelfbeeld te verbeteren door hun creativiteit te stimuleren. Een team van vrijwilligers-kunstdocenten helpt hen om hun talenten te ontplooien met respect voor hun persoonlijkheid. Geen enkel etiket, geen enkel oordeel staat het werk van deze kunstenaars in de weg. De docenten staan hen bij in hun technische verfijning en de verwezenlijking van hun werken.

Een dertigtal deelnemers lost elkaar af in het atelier in een charmante woning in het historisch centrum van Antwerpen. Het geeft uit op de straat en iedereen die dat wil, kan er een kijkje komen nemen. Op deze manier nemen de kunstenaars van KunST+ vzw actief deel aan het buurtleven. Ze stellen hun werken niet alleen tentoon in het atelier, maar ook bij naburige handelaars.

Bij Puilaetco Dewaay werden we geraakt en overtuigd door deze kunstenaars en het geëngageerde project van Nathalie De Pessemier. De medewerkers van onze Antwerpse vestiging reageerden enthousiast op de permanente tentoonstelling in de onthaalruimtes van de Bank. Alle werken zijn te koop en de opbrengst ervan gaat volledig naar werkingsmiddelen voor de vzw. Aangezien de verrassende, frisse en spontane werken bij onze bezoekers in de smaak vallen, kunnen we de tentoongestelde collectie regelmatig vernieuwen.

Bezoek het atelier:

KunST+ vzw

Sint-Jorispoort 18
2000 Antwerpen

kunstplusvzw.net