Amazon overschrijdt de kaap van 1000 miljard dollar

Alles bij elkaar, verbaast dit laatste record vooral door zijn snelheid. Amazon had immers maar 22 beursdagen nodig om Apple op het podium te vervoegen. Het deed zelfs nog beter. Apple mag dan wel als eerste de kaap van 1000 miljard gerond hebben, het bedrijf had daar wel 13.776 dagen voor nodig. Om hetzelfde niveau te bereiken, had Amazon ‘slechts’ 7.783 dagen nodig.
Waarom blijven beleggers nog altijd happig om Amazon aan te kopen ondanks zijn huizenhoge koers (2.050 dollar)? Omdat het bedrijf sinds zijn beursintroductie in 1997 zijn koers met 136.000% zag stijgen. De redenen voor het succes van Amazon zijn intussen welbekend: de cloud en zijn abonnementsdienst Prime. Deze twee activiteiten bezorgen de e-commercereus recurrente inkomsten en een fenomenale groei.
De volgende aandelen die de symbolische kaap van 1000 miljard dollar naar verwachting zullen overschrijden, zijn Alphabet (het moederbedrijf van Google) en Microsoft, twee bedrijven waarvan de kapitalisatie nu al flirt met 900 miljard dollar.